• nl
 • Laatste nieuws 15-06-2022

  Ervaring Smart Process Management module: Klantgerichte processen

  • Lean
  • klassikaal

  SPM (Smart Process Management) zijn losse modules, ontwikkeld door medewerkers van ProjectsOne. Deze modules zijn ontwikkeld omdat modulair leren steeds populairder wordt: Men kan op deze manier zelf kiezen wat zij leren. Een meerdaagse Lean of Six Sigma opleiding is namelijk niet voor iedereen interessant of toepasbaar.

  Op 13 juni 2022 is de eerste training van SPM gegeven door Edwin Kedde. Er waren vier deelnemers aan deze training. De module die behandeld werd, was ‘Klantgerichte Processen’. In deze module wordt uitgebreid uitgelegd hoe je die klant(en) in je proces kan herkennen, hoe je de klantbehoefte kan bepalen en hoe je dan vervolgens je processen klantgericht kan inrichten. De training behandeld tools die gebruikt worden in Lean, Agile en Six Sigma met betrekking tot klantgerichtheid.

  De training was zeer interactief en praktijkgericht. Voorafgaand aan de training is aan de cursisten gevraagd wat de aanleiding was om de training te volgen. De praktijkproblemen die boven water kwamen, zijn in de training meerdere keren aangehaakt tijdens de uitleg van de theorie. Op deze manier konden de cursisten een duidelijke koppeling zien tussen de theorie van SPM en hoe deze theorie toegepast kan worden op hun praktijkvraagstuk.  

  Aan de hand van een casus werkten de cursisten o.a. een SIPOC en het KANO-model uit. Op deze manier konden zij de theorie die zij net gekregen hadden, gelijk toepassen. Dit is de meest effectieve manier van leren en zo weet je dat je de stof écht begrepen hebt.

   

   

   

  De cursisten gaven aan dat zij zeer tevreden waren over de training, en dat zij zelfs de training gaan aanbevelen bij een collega.

  Ook geïnteresseerd in modulair leren? ProjectsOne biedt de volgende SPM-modules aan:

  1. Klantgerichte processen;
  2. Besturen en verbeteren met KPI’s
  3. Processen en doel
  4. Besturing processen m.b.v. data
  5. Probleemanalyse
  6. Probleemanalyse op basis van data
  7. Cultuur & verbeteren in DNA
  8. Flow in je proces creëren en behouden
  9. Verbetermethodieken & workshops faciliteren
  10. Verbeterstrategie in organisaties
  11. Leiderschap en continue verbeteren
  12. Financiële aspecten van verbeteringen

   

   

  Verder praten?

  Wilt u meer weten over de trainingen, opleidingen en diensten van ProjectsOne? Bel 085 – 2012161 of stuur een mail naar info@projectsone.nl . ProjectsOne helpt u verder.

  Of bekijk onze trainingen Trainingen
  publicaties

  Schrijf je in!

  * Uw mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.