• nl
 • Laatste nieuws 29-04-2020

  Essay Marieke Lopers-Goos

  • master black belt
  • continu verbeteren

  Een Master Black Belt essay is een beschouwende tekst of artikel voor publicatie, waarin de schrijver op een wetenschappelijk verantwoorde wijze zijn persoonlijke visie geeft op hedendaagse verschijnselen, problemen of ontwikkelingen binnen het vakgebied Six Sigma & Lean. Het essay wordt geschreven als laatste onderdeel van het certificeren als Master Black Belt.

  Marieke Lopers-Goos schreef twee essays ter afronding van haar Master Black Belt. Haar eerste essay gaat over de bloem-analyse.

  De bloem analyse is een analyse methode om oorzaken van problemen in kaart te brengen, en te rangschikken naar impact en orde van grootte. Deze analysemethode is ontwikkeld om op een praktische manier, uitkomsten van een brainstorm met experts op verschillende op vergelijkbare werkgebieden te rangschikken en ordenen naar categorie, en een waarde aan de impact op het op te lossen probleem of verspilling te geven.

  Het andere essay van Marieke gaat over de ervaringen welke ze heeft opgedaan met het ontwerpen, opstarten en implementeren van een compleet Continu Verbeter programma bij een grote speler in de Fashion en Lifestyle logistiek. 

  De essays kunt u hier lezen.

  Verder praten?

  Wilt u meer weten over de trainingen, opleidingen en diensten van ProjectsOne? Bel 085 – 2012161 of stuur een mail naar info@projectsone.nl . ProjectsOne helpt u verder.

  Of bekijk onze trainingen Trainingen
  publicaties

  Schrijf je in!

  * Uw mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.