• nl
 • Laatste nieuws 14-04-2020

  Online Lean Six Sigma trainingen

  • Lean
  • Remote Classroom

  We zijn inmiddels al een aantal weken thuis aan het werk met z’n allen. Uitgezonderd de echt belangrijke medewerkers bij de politie, de brandweer, de zorg, schoonmaak, bakkers, slagers, supermarkten enzovoorts. Ook bij ProjectsOne werkt iedereen vanuit huis. Op zulke momenten komt de noodzaak van de kracht van een goed team naar voren. In hoog tempo en met dank aan vooral onze collega’s Karin, Ilse en Bas hebben we het voor elkaar gekregen vrijwel al onze trainingen binnen een paar dagen tijd via een video verbinding of in een online variant te kunnen geven. 

  Inmiddels hebben we ook flink wat ervaring opgedaan met het geven van training via een video verbinding. We hebben diverse blokken van de Six Sigma Green belt gegeven, 2 groepen getraind voor onze Lean Green Belt, een blok van de Six Sigma Black Belt en uiteraard onze Lean Six Sigma Yellow Belt. Ondank dat het wat aanpassingsvermogen vergt van zowel onze trainers als van de deelnemers zijn de ervaringen overwegend positief. Onze klanten waarderen het feit dat we snel  en flexibel  kunnen reageren zonder in te boeten aan kwaliteit van de training. 

  Om dit te kunnen doen hebben we een aantal lessen geleerd uit de voorbije weken:

  1. Een online training vergt meer voorbereiding. De oefeningen moesten worden aangepast naar een online variant. De deelnemers moeten hierop goed worden voorbereid
  2. Het aantal deelnemers per trainer terugbrengen van maximaal 12 in de klassikale training naar maximaal 6 of bij uitzondering 8. 
  3. Alle deelnemers houden de camera aan en de telefoon uit. Zo weet je als trainer dat alle deelnemers nog meedoen.
  4. Op tijd een pauze inlassen en de dagen wat korter houden, liever wat vaker kortere dagen of dagdelen inplannen dan enkele hele dagen. 

  Ook voor de deelnemers is het volgen van een training “anders dan anders”. Enkele ervaringen van de  deelnemers:

  1. Alleen vragen stellen en antwoorden geven als anderen dat niet doen (dat is natuurlijk ook in een klassikale training handig, maar online nog belangrijker!)
  2. Communiceer naar iedereen als je te maken hebt met uitdagingen thuis (kinderen, huisdieren, enzovoorts). Zeker nu heeft iedereen daar begrip voor. Dit geldt overigens ook voor de trainer. 
  3. Voorbereiding en meedoen met de oefeningen. Het is moeilijk om te “duiken”, het valt eerder op wanneer iemand niet meedoet aan de oefeningen. Dus bereid je goed voor, zodat je het maximale uit je training kan halen. 

  Omdat velen van ons voorlopig nog vanuit huis werken hebben wij onze planning aangepast. Wij organiseren voor de zomer een groot aantal van onze trainingen nog minimaal 1 online uitvoering. Bijvoorbeeld van de Lean Green Belt, Six Sigma Green Belt, Yellow Belt. Mocht je 1 van deze trainingen nog op je lijstje hebben staan om te gaan volgen en nu de tijd hebben: dit een goed moment. Wij hebben onze trainingen heel efficiënt opgezet en besparen op deze manier ook reis en locatie kosten. Vanzelfsprekend dat wij dit voordeel ten goede laten komen van onze klanten en deze trainingen aanbieden voor een lagere prijs dan de klassikale versie.

  13 mei starten wij weer met een Lean Green Belt remote classroom. Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in.

  Verder praten?

  Wilt u meer weten over de trainingen, opleidingen en diensten van ProjectsOne? Bel 085 – 2012161 of stuur een mail naar info@projectsone.nl . ProjectsOne helpt u verder.

  Of bekijk onze trainingen Trainingen
  publicaties

  Schrijf je in!

  * Uw mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.