• nl
 • Laatste nieuws 26-03-2019

  Onze juniors Ilse Amelink en Nadine Kasbergen

  • Juniors
  • Sis Sigma Projecten

  Als junior bij ProjectsOne beland je in de wereld van de ervaren consultancy, waarbij de medewerkers een schat aan kennis en ervaring hebben. Een werkomgeving waar je als junior wordt geaccepteerd, jouw mening telt, jouw kijk op de wereld voegt waarde toe aan de producten van de organisatie. Door het principe voordoen, meedoen, zelf doen, wordt je als junior gekoppeld aan een senior, waarbij je in eerste instantie meekijkt met collega’s om vervolgens onder begeleiding je ‘eigen’ projecten op te pakken. Voor je het weet begeleid jij je eigen verbeterprojecten bij externe organisaties. Een veilige, plezierige en fijne plek om het consultancy vak te leren kennen.

  Nadine Kasbergen en Ilse Amelink zijn de eerste twee juniors binnen ProjectsOne en nemen je mee in hun ervaring en projecten.

  Nadine Kasbergen

  Vorig jaar oktober ben ik bij ProjectsOne gestart als Junior consultant. Mijn doel was en is om veel ervaring op te doen in verschillende sectoren en de methodiek van Lean en Six Sigma beter in de vingers te krijgen. Ik moet zeggen: In een halfjaar tijd heb ik bij Projectsone al zo enorm veel opgestoken!

  Zo zijn we gestart met een pracht project bij de Ambulance zorg in Regio Rijnmond(AZRR). De AZRR, maar ook andere veiligheidsregio’s, lopen tegen het feit aan dat zij de norm(15 minuten voor spoed) om bij een patiënt te arriveren niet vaak genoeg halen. Vanuit het ministerie is bepaald dat een betrouwbaarheid van 95% geldt voor het in 15 minuten ter plaatse zijn. Maar het probleem is te complex om er direct de oorzaak te vinden en hier dus ook de oplossing voor te hebben. Ligt dit nu aan te weinig ambulance personeel, ambulances, gepland vervoer, aantal gelijktijdige meldingen, spreiding van de ambulances en ga zo maar door… Een perfecte uitdaging voor een six sigma project! Uiteraard resulteerde dit ook in een ultieme Go Gemba: mee met de ambulance. Samen met mijn collega Martin en de opdrachtgever proberen we deze puzzel te kraken.

  Ilse Amelink
  Net iets meer dan een jaar ben ik werkzaam bij ProjectsOne, als Junior consultant. Als eerste junior consultant gaf dat een verandering in onze eigen organisatie te weeg. Voor iedereen was het even passen en meten, wat al snel resulteerde voor mij in leuke projecten.

  In mijn eerste maanden heb ik het verschil kunnen proeven van de werkwijze bij verschillende organisaties van de provincie, productie tot de zorg. Waar voor mij het optimalisatie van het inkoopproces bij ZGT eruit sprong. Een grote organisatie, waarvan de focus bij het primaire proces ligt, de patiënten. Zoals iedere aanpak bij een verbeterproject zijn we begonnen met het in kaart brengen van de oude processen, de input gehaald aan de hand van meelopen met de medewerkers op de werkvloer (Go Gemba) en het stellen van vragen. Vervolgens hebben we in verschillende sessies de klantwens van alle betrokkenen in kaart gebracht, management, ondersteunende afdeling en het verplegend personeel. Gedurende het verbeterprojecten hebben we twee verschillende producten opgeleverd, een optimalisatie van het huidige proces, de verspillingen hebben zoveel als mogelijk was uit het proces gehaald. Voor het nieuwe gewenste proces (to be) hebben we een adviesrapport geschreven, met daarin de uitgewerkte klantwens van alle betrokkenen.

  Naast consultant ben ik coördinator Opleidingen bij ProjectsOne. Een ontzettend leerzame, uitdagende maar vooral leuke rol, waarin ik de afgelopen maanden bezig ben geweest met de ontwikkeling van onze E-learning module voor Yellow Belt Blended Learning. Een combinatie van een E-learning waar de theorie wordt behandeld en een contactmoment waar de theorie direct in de praktijk gebruikt kan worden. Nieuwsgierig naar onze E-learning? Kijk snel op onze website www.projectsone.nl

   

   

  Verder praten?

  Wilt u meer weten over de trainingen, opleidingen en diensten van ProjectsOne? Bel 085 – 2012161 of stuur een mail naar info@projectsone.nl . ProjectsOne helpt u verder.

  Of bekijk onze trainingen Trainingen
  publicaties

  Schrijf je in!

  * Uw mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.