De perfecte combinatie van klassikaal les en een online leeromgeving

De Yellow Belt training biedt een praktische kennismaking met Six Sigma en Lean. Bovendien worden de verschillen en overeenkomsten tussen Six Sigma en Lean nadrukkelijk met je doorgenomen. Het eerste gedeelte van de theorie wordt via e-learning aangeboden en afgesloten met een online toets. Na het voltooien van de toets, volgt een klassikaal dagdeel waarin u wordt uitgedaagd om de geleerde theorie toe te passen. Hierdoor gaan theorie en praktijk hand in hand.

De training stimuleert je om na te denken over de waarde voor je klant en welke methodiek het beste past bij je rol en je waarde in een proces. Zo worden Six Sigma en Lean begrijpelijk en toepasbaar. Ook laten we zien wat er bij de invoering van Six Sigma en Lean komt kijken en nodigen we je uit om deel te nemen aan diverse discussies over het invoeren en de “do’s en dont’s van Lean en Six Sigma. Daarnaast is de Yellow Belt zich bewust van de noodzaak van proces verbeteringen en zijn/haar bijdrage daaraan.

Wat leer je?

Deze training omvat minimaal de volgende onderwerpen,

E-learning:

  • Historie Continu Verbeteren
  • Six Sigma & Lean; het nut en de noodzaak
  • Introductie Six Sigma fasen DMAIC (Define – Measure – Analyse – Improve – 
Control)
  • Introductie Lean stappen (Value – Value Stream – Pull – Flow – Perfection)
  • Toets

Klassikaal:

  • Herkennen procesbeschrijving (SIPOC)
  • Hoe processen te meten (uitvoeren, verzamelen, meten, fouten en 
betrouwbaarheid)?
  • Hoe te kiezen voor Six Sigma of Lean aanpak?
  • Projectaanpak Six Sigma & Lean, rol van Yellow Belt bij uitvoering
  • Werken in teams (communicatie, samenwerking en besluitvorming)

Wat levert het op?

Na de Six Sigma Yellow Belt training herken je de toegevoegde waarde voor de klant en stimuleer je het delen van kennis en een inhoudelijke dialoog. Ook weet je hoe je prestaties zichtbaar maakt en verbetert. Maar bovenal krijg je volop energie en motivatie om bedrijfsprocessen kritisch onder de loep te nemen en te veranderen.

Competenties

Je versterkt de volgende competenties: Analytische vaardigheden, Projectmanagement, Assertiviteit, Besluitvaardigheid, Initiatief nemen, Proactief handelen, Oordeelsvorming.

Hoeveel tijd ben je kwijt?

De training duurt  0,5 dag en circa 0,5 dag e-learning en toets.

Certificaat

Na afloop ontvang je het Yellow Belt diploma.

Wat kost de training?

Voor de training betaal je € 475,- (exclusief BTW). Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. Geef dit dan aan op het online inschrijfformulier of bij uw telefonische inschrijving. Vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Inschrijven?

Hier kun je onze Yellow Belt Blended Learning brochure downloaden. Bekijk de trainingsdata en kies je gewenste training. Hier kun je ook meteen inschrijven.  Nog aanvullende informatie nodig of wil je deze training in-company aanbieden? Neem dan contact op met ons kantoor.