De perfecte combinatie van klassikaal les en een online leeromgeving

De Yellow Belt training biedt een praktische kennismaking met Six Sigma en Lean. Bovendien worden de verschillen en overeenkomsten tussen Six Sigma en Lean nadrukkelijk met u doorgenomen. Het eerste gedeelte van de theorie wordt via e-learning aangeboden en afgesloten met een online toets. Na het voltooien van de toets, volgt een klassikaal dagdeel waarin u wordt uitgedaagd om de geleerde theorie toe te passen. Hierdoor gaan theorie en praktijk hand in hand.

De training stimuleert u om na te denken over de waarde voor uw klant en welke methodiek het beste past bij uw rol en uw waarde in een proces. Zo worden Six Sigma en Lean begrijpelijk en toepasbaar. Ook laten we zien wat er bij de invoering van Six Sigma en Lean komt kijken en nodigen u uit om deel te nemen aan diverse discussies over het invoeren en de “do’s en don’ts” van Lean en Six Sigma. Daarnaast is de Yellow Belt zich bewust van de noodzaak van proces verbeteringen en zijn/haar bijdrage daaraan.

                                                                                           Wat leert u?

Deze training omvat minimaal de volgende onderwerpen,

E-learning:

  • Historie Continu Verbeteren
  • Six Sigma & Lean; het nut en de noodzaak
  • Introductie Six Sigma fasen DMAIC (Define – Measure – Analyse – Improve – 
Control)
  • Introductie Lean stappen (Value – Value Stream – Pull – Flow – Perfection)
  • Toets

 

Klassikaal:

  • Herkennen procesbeschrijving (SIPOC)
  • Hoe processen te meten (uitvoeren, verzamelen, meten, fouten en 
betrouwbaarheid)?
  • Hoe te kiezen voor Six Sigma of Lean aanpak?
  • Projectaanpak Six Sigma & Lean, rol van Yellow Belt bij uitvoering
  • Werken in teams (communicatie, samenwerking en besluitvorming)

 Wat levert het op?

Na de Six Sigma Yellow Belt training herkent u de toegevoegde waarde voor de klant en stimuleert u het delen van kennis en een inhoudelijke dialoog. Ook weet u hoe u prestaties zichtbaar maakt en verbetert. Maar bovenal krijgt u volop energie en motivatie om bedrijfsprocessen kritisch onder de loep te nemen en te veranderen.

Competenties

U versterkt de volgende competenties: Analytische vaardigheden, Projectmanagement, Assertiviteit, Besluitvaardigheid, Initiatief nemen, Proactief handelen, Oordeelsvorming.

 Hoeveel tijd bent u kwijt?

De training duurt  0,5 dag en circa 0,5 dag e-learning en toets.

 Certificaat

Na afloop ontvang u het Yellow Belt diploma.

Wat kost de training?

Voor de training betaalt u € 475,- (exclusief BTW). Volgt u de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. Geef dit dan aan op het online inschrijfformulier of bij uw telefonische inschrijving. Vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Inschrijven?

Hier kunt u onze Yellow Belt Blended Learning brochure downloaden. Wilt u zich direct inschrijven? Ga dan naar onze cursusagenda.  Nog aanvullende informatie n nodig of wilt u deze training incompany aanbieden? Neem dan contact op met ons kantoor.

 

Agenda