• nl
 • Laatste nieuws 28-05-2019

  Waarom Lean en Agile geen jeukwoorden zijn

  • Lean
  • agile

  Lean en Agile werken scoort hoog in de lijst met ‘jeukwoorden’ (bron: Intermediair, 2018). Maar wat is een ‘jeukwoord’? Een jeukwoord is een woord dat vaak gebruikt wordt en gewichtig klinkt, maar waarvan niet duidelijk is wat precies bedoeld wordt en wat je er mee kunt. Sommigen stellen dat je je er achter kunt verschuilen, omdat niemand door durft te vragen wat het nu precies betekent.

  Dus als u hoort: “Agile werken is in feite gewoon je boerenverstand gebruiken” en “Lean is niets anders dan bezuinigen, door alles zo efficiënt mogelijk te doen”, dan is het vanzelfsprekend dat u denkt aan de term ‘jeukwoorden’. Het zijn holle frasen, zonder dat duidelijk is wat precies bedoeld wordt. En wanneer er niet verder doorgevraagd wordt, dan blijft hangen: “efficiënt en met gezond boeren verstand je werk doen”, waar overigens niets mis mee is.

  Het hele artikel van Edwin Kedde kun je hier lezen. 

  Verder praten?

  Wilt u meer weten over de trainingen, opleidingen en diensten van ProjectsOne? Bel 085 – 2012161 of stuur een mail naar info@projectsone.nl . ProjectsOne helpt u verder.

  Of bekijk onze trainingen Trainingen
  publicaties

  Schrijf je in!

  * Uw mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.