Skip to content

De Lean Six Sigma Blended Yellow Belt training van ProjectsOne biedt een praktische kennismaking met Six Sigma en Lean. De Blended training heeft een online gedeelte, namelijk een e-learning, en een klassikaal gedeelte.

Na het afronden van de e-learning en het succesvol afleggen van de bijbehorende toets, hadden de cursisten het klassikale gedeelte op maandag 20 juni. Waarbij de e-learning in gaat op de stappen van Lean en Six Sigma, ging het klassikale gedeelte meer over de praktische handvatten van Lean en Six Sigma.

Tijdens het klassikale gedeelte werden de dames gelijk aan het werk gezet. Zij mochten het Kano model toepassen op hun verwachtingen van de Yellow Belt training. Daarna werden ze aan de slag gezet met het maken van een SIPOC van een proces.

Na een deel theorie een praktische voorbeelden van de trainer Sven den Boer, mochten de cursisten de Lego game spelen. Bij deze game zijn er meerdere processtappen voor het maken van een Lego bouwwerk. De cursisten mochten een aantal rondes de game spelen, met als doel om elke ronde het proces te verbeteren. Dit is goed gelukt, en gaf een goed beeld hoe Lean toegepast kan worden in een simpel proces als Lego bouwen.

Na een korte koffie pauze kwam Six Sigma aan bod. Hier werd ingegaan op de verschillen tussen Lean en Six Sigma, en de projectaanpak van Six Sigma. Ook werd er uitgelegd hoe je het beste kan meten. Aan de hand van een demonstratie werd verduidelijkt waarom het zo belangrijk is om eenduidigheid te hebben in je meetsysteem, meetresolutie en hoe/wat je precies meet.

Na een praktische en leerzame ochtend was de training voorbij voor de cursisten. De dames kregen een bewijs van deelname en gingen daarna met praktische handvatten naar huis.

Sign Up and Start Learning