Skip to content

ProjectsOne is al enige tijd aangesloten bij vereniging Lean Six Sigma Nederland. Lean Six Sigma Nederland is een ‘…non-commerciële Vereniging met als belangrijk doel om Belts van alle achtergronden de mogelijkheid te geven zich te verrijken aan de kennis van hun mede-vakgenoten en hun netwerk te vergroten.’ (LSSN, Z.D.).

Tim de Werdt heeft op 14-06-2022 een seminar gegeven bij LSSN over de Shainin methode. Naast Lean en Six Sigma, is de Shainin methode een methode om continu te verbeteren. Bij Six Sigma is de weg om tot de grondoorzaak van procesproblemen te komen vaak lang. De Shainin methode is een methode om verbetertrajecten binnen organisaties te versnellen, d.m.v. een analyse te doen op de feitelijke variatie in het resultaat van het proces.

Meerdere kandidaten die aanwezig waren bij de seminar, gaven aan nog niet bekend te zijn met de Shainin methode. Tijdens de seminar werd er naast theorie, ook veel aandacht besteed aan de praktische toepassing d.m.v. een casus. De kandidaten werden aan de slag gezet met de Shainin-tools in groepjes waar zij in konden sparren.

Meer weten over Shainin? Schrijg je dan hier in voor de Masterclass. Met de code LSSN22 krijg je 15% korting.

Sign Up and Start Learning