Wat is Lean?

Wat is Lean?

Om uiteenlopende redenen worden we gedwongen om steeds onze processen te verbeteren. We willen dat onze organisatie bestaansrecht heeft en houdt; we willen tevreden medewerkers; we willen marktleider blijven of worden; maar vooral willen we tevreden klanten.
Lean is een methodiek die hierbij kan helpen, omdat Lean heel sociaal is en niet moeilijk. Iedereen kan meedoen en een steentje bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie. Door Lean toe te passen verandert de instelling van de medewerkers van reactief naar proactief.
Vanuit de klantvraag en de daaraan gekoppelde problematieken, worden de onderliggende processen in kaart gebracht; verspillingen weggenomen en de processen zodanig ingericht dat ze veel soepeler en naar klantwens verlopen. Tenslotte wordt er steeds gewerkt aan het blijven verbeteren van de processen, de continu verbeter organisatie.

Lean

En of het nu gaat om de organisatie in zijn geheel aan te pakken, of een afdeling, of je eigen werkplek, Lean is in de hele organisatie en op alle niveaus toepasbaar. Maar hoe te beginnen? ProjectsOne geeft vrijblijvend advies over de mogelijke te volgen routes en strategieën.
ProjectsOne kan ondersteunen in de organisatie of leiding geven aan de implementatie van Lean in de organisatie.
Wij kunnen alle Lean opleidingen op alle niveaus verzorgen, binnen het bedrijf, op locatie met gelijkgestemden of in een hybride vorm van genoemde mogelijkheden, met en zonder begeleiding.
Als geaccrediteerd aanbieder van Lean is het mogelijk voor cursisten een officieel erkend Lean certificaat te behalen, via een examen en verbeterprojecten.

085 – 2012161      info@projectsone.nl